Ruben Valk (rechts) na de halve finale tegen FC Utrecht van vorig seizoen
Ruben Valk (rechts) na de halve finale tegen FC Utrecht van vorig seizoen - © Pro Shots

VVSB-doelman Valk verheugt zich op feest in Volendam

13 december 2016
Ruben Valk schitterde afgelopen seizoen onder de lat bij VVSB in de bekerduels met FC Den Bosch en FC Utrecht. Vanavond mag de 22-jarige doelman het opnieuw proberen, tegen FC Volendam.

Ruben, een herhaling van zetten in de KNVB Beker?
“Zeker, we gaan er weer een groot feest van maken, net als vorig seizoen. Er gaan ongeveer 2000 fans mee naar Volendam, een fantastisch aantal. Wij gaan er alles aan doen om er een onvergetelijke avond van te maken.”

Hoe schat je Volendam in?
“Afgelopen maand zijn we met de hele groep naar de thuiswedstrijd tegen RKC geweest. Dat duel was niet echt hoogstaand, in de rust ben ik ook maar binnen gebleven vanwege de kou. Maar Volendam is gewoon een prima ploeg. Ze staan ook niet voor niets vierde in de Jupiler League.”

Dus een stunt zoals tegen Den Bosch hoeven we niet te verwachten?
“Het wordt moeilijk, maar er is altijd een kans, kijk naar de bizarre ontknoping tegen FC Den Bosch. Ik hoop dat dat nu niet nodig is. Voor ons is het zaak om lang de ‘nul’ te houden, dan wordt het voor Volendam steeds moeilijker. En dan kunnen wij misschien profiteren.”

Jij bent sinds begin november eerste keeper bij VVSB, een verrassing?
“Ronald van der Meer heeft aangegeven zich wat meer op zijn werk te richten en daardoor krijg ik nu de voorkeur. Dat was wel een verrassing ja, maar ik kan mij nu iedere week laten zien en dat is toch wat je als keeper wil.”

Hebben jullie de smaak weer te pakken na een mindere periode zonder zeges?
“Ik zie het niet als een mindere periode. Het probleem was dat we de vele kansen niet verzilverden. En dat doen we de afgelopen weken wel weer, met afgelopen zaterdag een uitschieter tegen TEC (0-6, red.). Laten we die stijgende lijn tegen Volendam dan maar doortrekken.” (FOX Sports)