De KNVB Beker
De KNVB Beker - © Pro Shots

De achtste finales van de KNVB Beker in feiten

13 december 2016
Dinsdagavond gaan de achtste finales van de KNVB Beker van start. FOX Sports zet een aantal feiten op een rij die je moet weten.

1. Vier amateurclubs mogen nog altijd dromen van succes in het bekertoernooi. Vorig seizoen waren er nog zes ploegen uit de rangen van de amateurs actief in de achtste finales. VVSB won een jaar geleden het amateuronderonsje bij Capelle en HHC Hardenberg won thuis verrassend met 2-0 van N.E.C.

2. VVSB stoomde vorig seizoen door en bereikte als eerste amateurclub in 41 jaar de halve finales in het bekertoernooi. De club uit Noordwijkerhout schakelde op weg naar de halve eindstrijd twee betaald voetbalclubs uit, dus FC Volendam is dinsdag gewaarschuwd.

3. Jaouad Chraou van de inmiddels uitgeschakelde amateurclub OJC Rosmalen staat vooralsnog bovenaan de topscorerslijst van het bekertoernooi met vier treffers. Elf spelers hebben drie keer het net gevonden. Vorig seizoen deelden Patrick Gerritsen (Excelsior ’31) en Sébastien Haller (FC Utrecht) de topscorerstitel met vijf doelpunten.

4. De laatste acht edities van de KNVB Beker werden door allemaal verschillende clubs gewonnen. Vorig seizoen pakte Feyenoord de cup, daarvoor waren FC Groningen, PEC Zwolle, AZ, PSV, FC Twente, Ajax en sc Heerenveen allemaal een keer de beste.

5. De traditionele top drie is historisch gezien ook in de KNVB Beker het meest succesvol geweest. Ajax mocht achttien keer de dennenappel in de prijzenkast zetten, Feyenoord won twaalf finales en PSV sloot het toernooi negen keer als winnaar af. Ajax en Feyenoord mogen dit jaar nog hopen op hernieuwd succes, PSV is al uitgeschakeld. (FOX Sports)

Programma KNVB Beker op FOX Sports:

Dinsdag:
18.30 uur: FC Volendam-VVSB
20.45 uur: IJsselmeervogels-sc Heerenveen

Woensdag:
18.30 uur: PEC Zwolle-FC Utrecht
20.45 uur: Feyenoord-ADO Den Haag

Donderdag:
18.30 uur: SC Cambuur-Ajax
20.45 uur: Heracles Almelo-Sparta Rotterdam