Als kersverse winterkampioen zal Feyenoord het lastig krijgen om de KNVB Beker te winnen.

De laatste keer dat de ploeg die bij het ingaan van de winterstop aan kop gaat van de Eredivisie ook de beker won, is namelijk alweer vijftien seizoenen geleden.

Ajax slaagde er in het seizoen 2001/2002 voor het laatst in om zowel winterkampioen te worden als de beker te winnen. Niet onbelangrijk: de Amsterdammers wonnen toen ook het landskampioenschap.

De huidige periode van vijftien jaar zonder 'kampioen van de eerste seizoenshelft' die ook als bekerwinnaar gehuldigd werd, is de langste ooit.

Feyenoord de eerste
In het seizoen 1964/1965 was Feyenoord de eerste winterkampioen die ook de beker won. Een kunstje dat daarna nog veertien keer herhaald werd, onder meer drie keer door de stadionclub zelf. 

De Rotterdammers moeten in het bekertoernooi nog vier keer winnen om aan het einde van het seizoen weer met de 'Dennenappel' op de Coolsingel te staan.

ADO Den Haag
In de achtste finale is ADO Den Haag woensdagavond de tegenstander. De bekerwinnaar van vorig seizoen kwam de Hagenezen in de geschiedenis drie keer eerder tegen in de beker. Tweemaal won Feyenoord en eenmaal bekerde ADO verder.  

Feyenoord versloeg deze editie van de KNVB Beker Excelsior (4-0) en FC Oss (4-1). ADO won via strafschoppen bij N.E.C. en was daarna Telstar met 2-1 de baas. (FOX Sports)