ADO Den Haag-aanvaller Ruben Schaken hoopt woensdag in het KNVB Bekerduel met Feyenoord in De Kuip een rol van betekenis te kunnen spelen.

Met zijn team, maar ook individueel tegen de club waarvoor hij vijf jaar uitkwam.

"Het is bekervoetbal, een wedstrijd op zich. Alles is mogelijk'', zei Schaken dinsdag op ADO TV. "We gaan niet naar de Kuip om alleen maar handjes te schudden.''

Zijn club verloor de afgelopen vier competitieduels op rij, tegenstander Feyenoord is de trotse koploper in de Eredivisie.

"Maar je wilt natuurlijk een goed resultaat halen. We gaan niet de boel onbevangen opengooien. Je weet dat Feyenoord in goeden doen is: ze staan bovenaan. Wij hebben het wat moeilijker, we zullen met beleid moeten spelen."

Onzekerheid
Of Schaken tot de basiself behoort wist hij dinsdag nog niet. Onder trainer Zeljko Petrovic is de buitenaanvaller niet zeker van zijn plaats.

"Ik train hard, probeer het de trainer zo moeilijk mogelijk te maken en hoop op minuten tegen mijn oude club. Maar we hebben momenteel geen spelers die iets kunnen eisen, dus ik ook niet.''

Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst geeft mogelijk Terence Kongolo zijn eerste speelminuten na een hamstringblessure. De verdediger zat zondag tegen AZ al op de bank.

Sven van Beek en Kenneth Vermeer zijn nog niet beschikbaar. Bij ADO keert aanvoerder Tom Beugelsdijk terug na een schorsing van één duel. (ANP)