Kwakman profiteert van het loslaten van de bal van Valk
Kwakman profiteert van het loslaten van de bal van Valk - © Pro Shots

Volendam verhindert nieuwe bekerstunt VVSB

13 december 2016
VVSB heeft het bekersprookje van vorig seizoen niet kunnen herhalen. FC Volendam bleek in de achtste finales een maatje te groot: 4-1.

De circa 2000 meegereisde toeschouwers uit Noordwijkerhout verheugden zich aan De Dijk op eenzelfde stunt als tegen FC Den Bosch, toen VVSB in de slotfase een 2-0 achterstand omboog in een 2-3 zege. Pas in de halve finales stopte FC Utrecht de opmars van de amateurs.

Een nieuwe stunt zoals tegen Den Bosch zat er tegen Volendam eigenlijk vanaf het begin niet in. Al na vijf minuten kopte Erik Schouten raak, op aangeven van Kees Kwakman.

De 1-1 van Giovialli Serbony, na balverlies van Kevin van Kippersluis, bracht hoop in de harten van VVSB, maar enkele minuten later stond het alweer 2-1. Kwakman profiteerde van een fout van doelman Ruben Valk, die een hoge bal losliet.

Speldenprikjes
De Tweede Divisionist deelde af en toe wel wat speldenprikjes uit, onder meer via Frans van Niel. Toch deelde Volendam de lakens uit, zonder te imponeren. Gyliano van Velzen drukte na ruim een half uur succesvol af met links: 3-1.

In de tweede helft startte VVSB sterk, kreeg enkele kansjes om de spanning terug te brengen, maar Volendam ging door met scoren. Van Velzen bediende Kevin van Kippersluis op maat voor de vierde treffer.

De bezoekers zochten in het vervolg moedig de aanval en hadden misschien wel recht op meer dan een doelpunt.

Het sterkere Volendam liet zich echter niet opnieuw in de luren leggen en zag Bert Steltenpool in de slotminuut verzuimen de 5-1 te maken. (FOX Sports)