Ook Kees Jansma zet een streep door discriminatie
Ook Kees Jansma zet een streep door discriminatie - © FOXSports.NL

Voetbal is van iedereen, zet een streep door discriminatie!

14 december 2016
De Eredivisie, Jupiler League, KNVB en alle betaald voetbalclubs trappen vandaag samen met minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) officieel de campagne af die een streep zet door discriminatie.

Door een koppeling te maken tussen de campagne van de rijksoverheid en de verbindende kracht van voetbal, kunnen we een eensgezinde positieve en krachtige boodschap afgeven.

Voetbal verbindt mensen, zowel op het veld als op de tribune. Of je nu zelf voetbalt, of graag naar voetbal kijkt: alle fans – van jong tot oud – willen gewoon genieten van een potje voetballen of een mooie wedstrijd bezoeken, ongeacht je huidskleur, religie of seksuele voorkeur. Voetbal is van iedereen en voor iedereen.

Welkom
We hebben 7 miljoen voetballiefhebbers in Nederland. Een uniek verbindend netwerk van mensen met verschillende achtergronden. Ze hebben allemaal één passie: voetbal.

Maar voetbal is een afspiegeling van de maatschappij. Helaas wordt het daarom soms geconfronteerd met maatschappelijke spanningen, zoals discriminatie en racisme. Deze discriminerende en anderszins kwetsende uitingen horen niet thuis in het voetbal. We vinden het belangrijk dat iedereen, ongeacht huidskleur, religie of seksuele voorkeur, zich welkom blijft voelen in het voetbal.

Positief
Daarom voeren we samen met voetbalfans, spelers, clubs en de overheid de campagne 'Voetbal is van iedereen, zet een streep door discriminatie'. Komende dagen geven we samen met de gehele voetbalwereld een positieve boodschap af. Een boodschap gericht aan alle voetballiefhebbers die het zat zijn geassocieerd te worden met kwetsende en discriminerende acties. Samen spreken we ons uit en zetten we een streep door discriminatie.

Zet zelf ook een streep door discriminatie
Wil jij zelf ook een streep zetten door discriminatie? #Zeteenstreep (klik hier). Op deze website gaat vanaf vandaag (woensdag 14 december) de teller lopen die bijhoudt hoeveel mensen dat gedaan hebben.

Verschillende clubmensen, onder wie spelers en trainers, vanuit de Eredivisie en Jupiler League roepen voetballiefhebbers in een videoboodschap op om ook een streep door discriminatie te zetten. (FOX Sports)

Mourinho: Memphis mag weg

14 december 2016
Mourinho: Memphis mag weg
Van José Mourinho mag Memphis in de aanstaande transferperiode 'bij een fatsoenlijk bod' vertrekken.