Scott Darling
Scott Darling - © ANP

Scott Darling nieuwe publiekslieveling Blackhawks

14 december 2016
Scott Darling heeft zich in rap tempo ontpopt als de nieuwe lieveling van de Chicago Blackhawks-fans. De 27-jarige goalie loodste zijn ploeg dinsdagnacht naar een 1-2 zege op New York Rangers.

Darling stond voor de zesde keer op rij in de basisformatie van de koploper in de Central Division. De vervanger van Corey Crawford, die herstellende is van een blindedarmoperatie, maakte indruk met liefst 33 reddingen.

“Darling was in mijn ogen hun beste speler en hij maakte aantal cruciale reddingen op sleutelmomenten”, verklaarde Rangers-keeper Antti Raanta bij NHL.com. “Toen zij de tweede treffer maakten, was het lastig om nog terug te komen.”

Raanta geklopt
Raanta, die zelf de laatste wedstrijden de voorkeur krijgt boven Henrik Lundqvist, moest zijn eerste goals in drie wedstrijden incasseren. De Fin werd na 176 doelpuntloze minuten geklopt door Trevor van Riemsdyk.

Hoewel Jesper Fast vlot de gelijkmaker binnenschoot, tekende Artem Anisimov vlak voor het verstrijken van de tweede periode voor de 1-2. De winnende treffer viel slechts een halve minuut nadat Darling zijn doel met een knappe redding had schoongehouden.

“Het is erg lekker om een belangrijke save te maken en om vervolgens te zien dat de jongens aan de andere kant van het ijs scoren. Het is fijn om op die manier je steentje bij te dragen”, keek Darling terug.

Met de zege behielden de Blackhawks hun voorsprong van zes punten op Minnesota Wild, dat met 5-1 te sterk was voor Florida Panthers. De Rangers delen in de Metropolitan Division de koppositie met Pittsburgh Penguins. (FOX Sports)