Danny Makkelie
Danny Makkelie - © Pro Shots

Primeur Makkelie bij halve finale WK clubs

14 december 2016
Danny Makkelie speelde woensdag in de halve finale van het wereldkampioenschap voor clubteams tussen Atlético Nacional en Kashima Antlers een belangrijke rol.

De Nederlandse scheidsrechter oordeelde dat er in de 33ste minuut een overtreding in het strafschopgebied werd gemaakt op een van de spelers van het Japanse Antlers. Dat zorgde voor protest bij de voetballers van het Colombiaanse Atlético Nacional.

Hij deed dat niet als veldscheidsrechter, maar als videoarbiter. Makkelie beleefde daarmee een primeur. Het WK voor clubteams is het eerste internationale evenement waar met een zogenoemde videoreferee wordt gewerkt.

Scheidsrechter Viktor Kassai uit Hongarije had de overtreding zelf niet waargenomen en gaf de strafschop aan Kashima Antlers pas na een seintje van de achter televisieschermen zittende Makkelie. Kassai zag de overtreding vervolgens op een tv-scherm aan de rand van het veld terug in de herhaling.

Shoma Doi benutte de strafschop en zorgde er zo voor dat zijn ploeg halverwege leidde met 0-1. De einduitslag was 3-0 in het voordeel van de Antlers. (FOX Sports/ANP)