Richard Sherman
Richard Sherman - © ANP

Richard Sherman: Middelvinger van de NFL

14 december 2016
Richard Sherman zal niet snel zijn mening onder stoelen of banken steken. In zijn laatste tirade nam de controversiële cornerback van Seattle Seahawks de NFL op de korrel.

Sherman is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over Thursday Night Football, de American football-wedstrijden die op donderdagen worden afgedraaid.

“Het is een poopfest, het is verschrikkelijk”, verklaarde de 28-jarige corner op een persconferentie voor de wedstrijd tegen Los Angeles Rams van komende donderdag.

Middelvinger
“We kwamen maandagochtend om iets van 01.00 uur terug en dan moet je meteen weer spelen. Gefeliciteerd NFL, jullie hebben het weer voor elkaar. Maar dit doen ze al het hele seizoen, dus wij zijn gewoon de laatste ploeg die de middelvinger krijgt.”

Vier dagen voor het duel met de Rams kwamen de Seahawks nog in actie. Op bezoek bij Green Bay Packers gingen de Super Bowl-winnaars van 2014 zondag met 38-10 hard onderuit. Sherman verwacht dat de tussenliggende periode niet voldoende is om volledig te herstellen.

Gevaarlijk
“Het is hypocriet, zoals ik wel eens eerder heb gezegd. Ze hebben de mond vol over veiligheid en dan brengen ze zelf de spelers in een enorm gevaarlijke situatie”, aldus Sherman.

Het is niet de eerste keer dat Sherman van zich doet spreken. De voormalige Defensive Player of the Year botste in het verleden veelvoudig met tegenstanders, scheidsrechters en de bond. (FOX Sports)

De wedstrijd tussen Seattle Seahawks en Los Angeles Rams zie je in de nacht van donderdag op vrijdag om 02.00 uur LIVE op FOX Sports 2.