Bekerwinnaar Feyenoord heeft ten kosten van ADO Den Haag de kwartfinale van de KNVB Beker bereikt: 5-1 .

Aanvoerder Dirk Kuijt keerde op fantastische wijze terug in de basis. De 36-jarige Feyenoorder maakte een onvervalste hattrick.

Penalty
Nadat Nicolai Jørgensen de score in de eerste helft al had geopend kreeg Feyenoord drie minuten na rust een penalty door een overtreding van ADO-verdediger Thomas Meissner.

Kuijt legde aan vanaf elf meter en schoot dwars door het midden raak: 2-0. Dertien minuten later slingerde Jørgensen de bal voor het doel en gleed Kuijt zijn tweede binnen: 3-0.

In de 80ste minuut versierde de 105-voudig international een pingel ten koste van ADO-doelman Ernestas Šetkus, die hij vervolgens zelf verzilverde: 5-0.

El Ahmadi
Karim El Ahmadi scoorde in de Eredivisie vier keer en was ook tegen ADO was trefzeker. De 31-jarige middenvelder dribbelde in de 68ste minuut zonder tegenstand in het zestienmetergebied van ADO en schoot de 4-0 in de touwen.

Gervane Kastaneer tikte in de 87ste minuut nog een eretreffer binnen voor ADO, maar de club uit Den Haag maakte nooit aanspraak op de overwinning. (FOX Sports)