Max Verstappen
Max Verstappen - © ANP

"Alleen Verstappen kan het Hamilton moeilijk maken"

15 december 2016
Bernie Ecclestone vreest dat Lewis Hamilton komend jaar de Formule 1 gaat domineren. Alleen Max Verstappen kan het de Brit lastig maken, denkt hij.

Hamilton moest afgelopen seizoen weliswaar de wereldtitel laten aan teamgenoot Nico Rosberg, maar die onthulde vijf dagen na de slotrace in Abu Dhabi afscheid te nemen van de Formule 1. Volgens Ecclestone wordt het komende jaar alleen spannend als Verstappen bij Mercedes de vertrokken Duitser vervangt.

"Niemand kan Lewis verslaan", zei de grote baas van de Formule 1 tegen Sky Sports. "Ik zeg niemand, maar Max zou het Lewis wel moeilijk kunnen maken als hij ook in die auto gaat rijden. Verstappen was super afgelopen jaar."

De negentienjarige Nederlander staat onder contract bij Red Bull, het enige team dat de Mercedessen afgelopen seizoen af en toe kon verslaan. Zelf won Verstappen tijdens zijn debuut voor de Oostenrijkse renstal de Grote Prijs van Spanje. Een overstap naar Mercedes lijkt uitgesloten, hoe graag Ecclestone dat ook zou willen.

"Het probleem is simpel. Mercedes heeft het beste team, de beste motor, alles is perfect. En ze hebben ook de beste coureur ter wereld", aldus Ecclestone. "Het zou niet goed zijn als we komend seizoen naar races kijken waarbij Lewis wegrijdt bij de rest zodra de lampen uitgaan en iedereen dan op een paar rondjes rijdt. Daar wil niemand kaartjes voor kopen." De invloedrijke Brit hoopt daarom dat Mercedes een sterke teamgenoot naast Hamilton zet.

In Verstappen ziet Ecclestone een toekomstige wereldkampioen. "Als hij de juiste auto krijgt, wordt hij binnen drie jaar wereldkampioen En ook waar hij nu zit, zijn er mogelijkheden voor hem." (ANP)

Gerelateerd