Clarence Seedorf
Clarence Seedorf - © Pro Shots

'Zonder vooroordelen was ik recordhouder bij Oranje geweest'

15 december 2016
87 interlands staan er slechts achter de naam van Clarence Seedorf. Inderdaad, slechts. Want volgens de voormalige middenvelder hadden dat er een stuk meer kunnen zijn.

"Zonder vooroordelen aan mijn adres was ik recordhouder van het Nederlands elftal geweest", laat Seedorf optekenen in het Algemeen Dagblad. Zowel Marco van Basten als Bert van Marwijk deed als bondscoach amper een beroep op Seedorf, die destijds onomstreden was bij AC Milan.

Vooroordelen
Seedorf zegt dat hij op basis van vooroordelen structureel niet geselecteerd werd voor Oranje. "Dan vraag ik me af: hoe kun je nou op basis van vooroordelen een speler niet selecteren? Áls je die vooroordelen al hebt, dan ga je toch met elkaar in gesprek om die uit de wereld te helpen? Die kans heb ik niet gehad."

Edwin van der Sar heeft het interlandrecord momenteel op zijn naam. De voormalige doelman kwam tot 130 duels namens het Nederlands elftal. Seedorf werd tien dagen geleden ontslagen bij Shenzhen FC, dat uitkomt op het tweede Chinese niveau. (FOX Sports)

 

Gerelateerd