Aanstaand winterkampioen Feyenoord is er zaterdagavond in de eigen Kuip alles aan gelegen Vitesse te verslaan. Om de eerste seizoenshelft in stijl af te sluiten, maar bovenal af te rekenen met demonen uit het verleden.

In de laatste wedstrijd voor de winterstop ging het vorig seizoen namelijk faliekant mis. De 3-1 nederlaag bij N.E.C. kon onmogelijk als een passend slotstuk voor de verder prima eerste seizoenshelft worden gezien.

Het was het begin van een schrijnende serie. Feyenoord zou uiteindelijk zeven Eredivisie-wedstrijden op rij verliezen en zag het seizoen binnen een mum van tijd ineen storten. Enkel het winnen van de KNVB Beker mocht een pleister op de immense wonde heten.

"Het is een heel belangrijke wedstrijd, omdat we een gat kunnen slaan met de concurrenten die zondag tegen elkaar spelen", onderstreepte Karim El Ahmadi op de clubwebsite de gewichtigheid van het duel met Vitesse. "Daar moeten we vol voor gaan, en niet zoals vorig jaar de laatste wedstrijd voor de winterstop verliezen."

Fraser angstgegner Van Bronckhorst
Opvallend feit is dat Van Bronckhorst als trainer nog nooit won van Henk Fraser. Vorig seizoen pakte Fraser, sinds afgelopen zomer in dienst van Vitesse, zelfs twee keer de volle buit met zijn toenmalige werkgever ADO Den Haag.

De enige die in dat opzicht op gelijke hoogte staat met Fraser, is Phillip Cocu, die met PSV ook twee keer de baas was over Feyenoord in de Eredivisie. (FOX Sports)