15 december 2016

Heracles Almelo

-

Sparta Rotterdam

KNVB Beker

El Azzouzi helpt Sparta ronde verder

15 december 2016
Samenvatting Heracles Almelo - Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam heeft dankzij een hattrick van Zakaria El Azzouzi als laatste ploeg de kwartfinale van de KNVB Beker bereikt: 0-3.

De Spartaan is door vier goals en drie assists dit seizoen de meest waardevolle speler van de KNVB Beker. Lang zag het er echter niet naar uit dat Sparta tegen Heracles veel zou gaan scoren.

Het was aftasten geblazen in de openingsfase van het duel. Beide ploegen speelden met een goed georganiseerde defensie en wisten daardoor geen noemenswaardige kans te creëren.

Direct rood
Waar menig supporter in het Polman Stadion langzaamaan in slaap suste, werd de wedstrijd in de 27ste minuut in een klap wakker geschud door een slaande beweging van Lerin Duarte.

De 26-jarige middenvelder van Heracles ging na een fysiek duel neer, waarna Loris Brogno de bal hard tegen hem aanschoot. Duarte sloeg de Spartaan vervolgens in het gezicht en werd door scheidsrechter Serdar Gözübüyük met direct rood naar de kleedkamer gestuurd.

Twee minuten later kreeg Samuel Armenteros een grote kans om Heracles met een man minder op voorsprong te schieten, maar de spits kon de voorzet niet promoveren tot doelpunt.

De grootste Sparta-kans van de eerste helft was voor Thomas Verhaar, die met een afstandsschot van bijna dertig meter keeper Bram Castro tot het uiterste testte.

El Azzouzi
De tweede helft begon vermakelijk met een doelpunt van El Azzouzi. De huurling van Ajax kopte in de 48ste minuut een afgemeten voorzet van Verhaar in de lange hoek en liet Castro kansloos: 0-1.

De Marokkaan, die nog niet debuteerde voor de nationale ploeg, maakte een kwartier later zijn tweede. Uit een counter schoot Brogno op doelman Castro, die de bal panklaar voor de voeten van de spits neerlegde: 0-2.

Heracles trachtte een tegentreffer te maken, maar echt goede mogelijkheden kreeg de club daarvoor niet. Tweemaal werd doelman Roy Kortsmit getest, maar de keeper hield zijn ploeg op de been.

In de 87ste minuut completeerde El Azzouzi zijn hattrick. Met zijn knie werkte hij een voorzet van Denzel Dumfries binnen: 0-3.

Sparta boekte bij Heracles zijn grootste uitzege ooit in de beker tegen een Eredivisie-team en is de achtste en laatste kwartfinalist. (FOX Sports)