Haarlemse Honkbalweek
Haarlemse Honkbalweek - © ANP

Doek valt voor Haarlemse Honkbalweek

16 december 2016
De Honkbalweek Haarlem is ter ziele. De organisatie komt geld tekort om het tweejaarlijkse toptoernooi te houden.

De 28ste en laatste editie was in juli 2016. De eerstkomende zou in 2018 zijn, maar die is definitief geschrapt. "Met veel tegenzin is het besluit genomen dat het na 55 jaar financieel niet meer verantwoord is een Honkbalweek te organiseren'', aldus een verklaring van de Stichting Honkbalweek.

De eerste keer dat de Honkbalweek werd gehouden was in 1961. Vanaf 1972 was het een tweejaarlijkse toernooi in de even jaren. Het Nederlands team was vaste deelnemer aan het evenement. Oranje won deze zomer de laatste editie.

De Stichting Honkbalweek schrijft dat de gevolgen van de economische crisis de afgelopen edities al merkbaar waren bij het vergaren van de sponsorinkomsten. "Van het aangekondigde herstel van de economie heeft de Honkbalweek niet veel gemerkt. De voorzichtig begrote post sponsorinkomsten is niet gerealiseerd. Een mooi tijdperk van 28 Honkbalweken komt hiermede helaas tot een einde."

Het Nederlands team won de Honkbalweek ook in 2004, 2006 en 2010. Grootmacht Cuba werd toen steeds verslagen in de finale. Ook de sterke teams van de Verenigde Staten en Japan waren trouwe deelnemers in het Pim Mulierstadion. (ANP)