Hans van Breukelen
Hans van Breukelen - © Pro Shots

KNVB breekt tijdelijk met omstreden BTSW

16 december 2016
De KNVB heeft tijdelijk alle lopende contracten met het bedrijf BTSW stopgezet.

Het Bureau voor Toegepaste Sociale Wetenschappen moet van de bond nadere toelichting geven op alle rumoerige berichten die afgelopen week in de media zijn verschenen. 

"Het hoeft wat ons betreft niet lang te duren en we verwachten dat we na deze korte onderbreking verder kunnen gaan met het bedrijf", zegt een woordvoerder van de voetbalbond. 

Psychologie
BTSW biedt sinds kort psychologische diensten aan de KNVB. De nieuwe technische directeur Hans van Breukelen zorgde voor nieuwe opdrachten. De Telegraaf berichtte over belangenverstrengeling omdat Van Breukelen bevriend is met de directeur van BTSW.

De krant haalde ook een boek aan van onderzoekster Carine Damen, die het bedrijf een sekte noemde. Volgens haar is Van Breukelen gehersenspoeld door het bedrijf. De oud-keeper van PSV en het Nederlands elftal noemde de aantijgingen onzin.

Opspraak
BTSW raakte ook in opspraak doordat het op de eigen website de indruk wekte nauw samen te werken met Ajax, PSV, FC Groningen en Arsenal. Dat bleek niet te kloppen.

De logo's van die clubs zijn inmiddels van de website van BTSW verwijderd, net als de naam van technisch manager van de KNVB Jelle Goes die geen ambassadeur van het bedrijf bleek. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd