Ridgeciano Haps
Ridgeciano Haps - © FOXSports.NL

De aanvallendste verdediger van Nederland: Ridgeciano Haps

17 december 2016
De speler van FC Twente die vanavond wordt opgezadeld met de taak om AZ-back Ridgeciano Haps in de gaten te houden, wacht een zware opdracht.

Geen verdediger beroerde vaker de bal binnen de zestien van de tegenstander dan de linksachter van de Alkmaarders, achter wiens inzetbaarheid zaterdag wegens een blessure nog een vraagteken staat.

Haps was in zijn vijftien competitieduels voor AZ goed voor 38 balcontacten in het vijandelijke strafschopgebied. Met dat aantal blijft hij runner-up Sander Fischer ver voor. De kopsterke verdediger van Go Ahead Eagles kwam op die plek in het veld 31 keer in balbezit.

Johansson en Kashia
Haps' teamgenoot Mattias Johansson duikt ook geregeld op voor het doel van de tegenstander. Hij bekleedt samen met Vitesse-captain Guram Kashia de derde plaats in dit klassement.

Opmerkelijk: van de traditionele top drie staat er geen enkele verdediger bij de zes gevaarlijkste verdedigers. Feyenoorder Eric Botteghin is de eerste speler van een topclub die terug te vinden is in dit lijstje, hij staat zevende. (FOX Sports)

Verdediger

Balcontacten in de 16 van de tegenstander

Ridgeciano Haps

38

Sander Fischer

31

Guram Kashia

30

Mattias Johansson

30

Kelvin Leerdam

28

Dario Dumic

28

Eric Botteghin

27

Hans Hateboer

25

Nick Viergever

24

Daley Sinkgraven

24