Mathieu van der Poel.
Mathieu van der Poel. - © ANP

Van der Poel de beste in Scheldecross

17 december 2016
Mathieu van der Poel heeft zich weer laten gelden in het veldrijden.

De Nederlander schreef zaterdag de Scheldecross in Antwerpen op zijn naam.

De veldrit draaide weer uit op een verbeten strijd tussen Van der Poel, de Belgische wereldkampioen Wout van Aert en diens landgenoot Kevin Pauwels. Van Aert moest genoegen nemen met de tweede plaats, Pauwels werd derde.

Zandstrook
Pas in de laatste ronde wist de Nederlander het Belgische duo achter zich te laten. Van der Poel ging erg laat in de remmen en dook daardoor als eerste de afsluitende zandstrook in. Die voorsprong hield hij in de laatste honderden meters naar de finish vast.

"We waren echt aan elkaar gewaagd', zei de winnaar bij Sporza. "Het moest in de laatste bocht gebeuren en gelukkig slaagde ik daarin.'' Voor Van der Poel is het de tweede zege van het seizoen in de DVV Trofee, na de Flandriencross van eind november.

Vorig jaar zegevierde Van Aert nog in Antwerpen, die in het algemeen klassement van DVV Trofee nog altijd riant aan kop gaat. Zijn voorsprong op Pauwels, de nummer twee, bedraagt meer dan twee minuten.

Vrouwen
Bij de vrouwen was de Belgische Sanne Cant de beste in de Scheldecross. Zij won in de sprint nipt van de Nederlandse Sophie de Boer.

De Tsjechische Katarina Nash werd derde. Marianne Vos maakte zaterdag een veelbelovende rentree in het veldrijden. De 29-jarige Brabantse stond na bijna twee jaar weer eens in de modder en reed in Antwerpen direct naar de vierde plaats. (FOX Sports)