Carey Price
Carey Price - © ANP

Canadiens-keeper Price herstelt zich tegen Capitals

18 december 2016
Montreal Canadiens heeft de uitwedstrijd tegen Washington Capitals met 2-1 gewonnen. Doelman Carey Price boekte zo zijn 250ste NHL-zege en dat positieve feitje had hij wel nodig ook.

De Montreal-goalie verrichtte twintig reddingen en rechtte zo zijn rug na de 4-2 nederlaag tegen San Jose Sharks van afgelopen vrijdag. Toen liet hij vier goals toe uit achttien schoten op zijn doel.

Artturi Lehkonen en Jeff Petry maakten de goals voor de Canadiens, Nicklas Backstrom deed wat terug voor de Capitals. Het was alweer zijn negende treffer van het seizoen voor de ploeg die de afgelopen zes duels op rij had gewonnen. Die reeks werd dus gestopt door Montreal.

"Zij hebben een van de beste keepers in de NHL", complimenteerde Capitals-trainer Barry Trotz sluitpost Price na afloop. "Hij was geweldig."

"Je weet precies wat je van hem kunt verwachten elke avond", zei Canadiens-verdediger Shea Weber over zijn keeper. "Wij waren vrijdag niet goed genoeg voor hem. Nu beschermden we hem stukken beter. Alles ruimden we uit de weg." Geen loze woorden, want de defensie van Montreal blokkeerde 21 schoten. (FOX Sports)