Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo - © Pro Shots

Ronaldo bezorgt Real Madrid zwaarbevochten wereldbeker

18 december 2016
Ze moesten er onverwacht diep voor gaan, maar Real Madrid mag het WK voor clubteams wederom bijzetten in de prijzenkast. Cristiano Ronaldo brak het verzet van Kashima Antlers in de verlenging: 4-2.

De Portugese superster schoot in de eerste helft van de extra tijd twee keer raak en zorgde daarmee voor de beslissende marge (4-2). Een hard gelag voor Kashima, dat zich tot Ronaldo's goals kranig weerde.

Nadat Karim Benzema Real Madrid op 1-0 had gezet, namen de Japanners brutaal een 1-2 voorsprong via twee doelpunten van Gaku Shibasaki. Een benutte strafschop van Ronaldo, na een uur spelen, zorgde voor een verlenging, waarin Real dus alsnog de sterkste was.

Vijfde wereldtitel
Voor de Spaanse grootmacht is het de vijfde keer dat de wereldbeker meegaat naar Madrid. In 1960, 1998, 2002 en 2014 was De Koninklijke ook al de beste ter wereld.

Kashima kan zich troosten met de wetenschap dat de Japanse kampioen als eerste Aziatische ploeg de eindstrijd haalde.

Atlético derde
Atlético Nacional was eerder op zondag de sterkste in de troostfinale tegen Club América. De Colombianen namen de strafschoppen het beste, nadat 120 minuten voetbal geen winnaar had opgeleverd (2-2). (FOX Sports)