Mohamed Rayhi (midden), Excelsior-speler Bas Kuipers (rechts) en Kevin Vermeulen
Mohamed Rayhi (midden), Excelsior-speler Bas Kuipers (rechts) en Kevin Vermeulen - © Pro Shots

Excelsior en N.E.C. vermaken publiek maar winnen niet

18 december 2016
Excelsior en N.E.C. deden aan klantenbinding op Woudestein, maar wisten hun onderlinge ontmoeting niet te winnen: 2-2.

De Kralingers slaagden er daardoor nog nooit in de laatste wedstrijd van een kalenderjaar in winst om te zetten.

De voortekenen waren echter niet slecht voor de thuisploeg. Excelsior verloor slechts één van de voorgaande veertien thuisduels met N.E.C. in de Eredivisie.

De Kralingers wonnen daarnaast twaalf keer van de bezoekers in competitieverband, minimaal drie zeges meer dan tegen elke andere Eredivisie-ploeg.

Vermeulen
De Rotterdammers begonnen weer goed tegen de Nijmegenaren. Na elf minuten lag de bal in het netje, toen Kevin Vermeulen netjes breed legde op Stanley Elbers: 1-0.

Maar Jay-Roy Grot zorgde ervoor dat Excelsior niet met een voorsprong kon gaan rusten. De aanvaller, die speelde omdat Kévin Mayi niet fit genoeg was om te starten, knalde prachtig raak van afstand.

Vlak na de pauze wist Khalid Karami het net te vinden. De vleugelverdediger profiteerde optimaal van een goede combinatie met Vermeulen.

Dumic
Vervolgens zag Excelsior ook nog terecht een goal van Nigel Hasselbaink afgekeurd worden wegens buitenspel. Terwijl de thuisploeg beter was en een derde leek te gaan maken, sloeg juist N.E.C. toe. Verdediger Dario Dumic schoot raak na een corner: 2-2.

Omdat het daar bij bleef, heeft N.E.C. in 2016 slechts één uitzege geboekt: 0-1 bij Roda JC op 1 oktober. (FOX Sports)