Go Ahead Eagles heeft voor de eerste keer in vijf duels een punt gepakt. Op bezoek bij FC Groningen speelde de hekkensluiter knap met 1-1 gelijk.

Het leek een prima middag te worden voor FC Groningen, toen Mimoun Mahi na twintig minuten de score opende. De buitenspeler schoot de bal schitterend binnen in het dak van het doel. Tot dat moment was er betrekkelijk weinig aan de hand voor de thuisploeg.

De Eagles bleken echter rap in staat om de gelijkmaker binnen te werken. Twaalf minuten na de openingstreffer was het Jarchinio Antonia die een doelpunt maakte dat minstens zo mooi was als die van Mahi.

Vanuit een lastige hoek knalde de aanvaller de bal langs Sergio Padt, de keeper waarmee hij begin dit seizoen nog drie duels in het veld stond bij FC Groningen. 

Sørloth mist grote kans
De thuisploeg kwam in de tweede helft niet tot grote daden. Toch kreeg Groningen nog een prima mogelijkheid op de winnende treffer. Invaller Alexander Sørloth kon in blessuretijd uithalen op een paar meter van het doel, maar de Noor slaagde er niet in om zijn bijzonder grote kans te verzilveren. 

Mede hierdoor stapten de Eagles als de morele winnaar van het veld. De hekkensluiter pakte z'n twaalfde punt van het seizoen en kan weer omhoog kijken. (FOX Sports)