Joonas Donskoi (rechts)
Joonas Donskoi (rechts) - © ANP

Sharks op stoom, zevenklapper Penguins

21 december 2016
San Jose Sharks heeft de thuiswedstrijd tegen Calgary Flames met 4-1 gewonnen.

Joonas Donskoi kon eindelijk weer eens juichen. De Finse aanvaller, die 22 duels had droog gestaan, vond in het SAP Center twee keer het net. Joe Thornton vierde zijn 1400ste wedstrijd in de NHL met twee assists.

“Het was fantastisch”, lachte Donskoi bij NHL.com. “Het was lang geleden dat ik voor het laatst had gescoord, ik kon me niet eens meer herinneren hoe goed dat voelde. Het was heerlijk om die twee goals te maken.”

Naast Donskoi waren ook Patrick Marleau en Paul Martin trefzeker. Het kwartet aan goals van de Sharks viel in de tweede periode, waarna Sam Bennett nog wat terug deed namens de Flames.

Het was alweer de vijfde zege in de laatste zes duels voor de koploper in de Pacific Division. Calgary staat op de vierde plaats in dezelfde divisie met een achterstand van vijf punten.

Zevenklapper Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins haalde ondertussen uit tegen concurrent New York Rangers. De formatie uit Pennsylvania gaf de bezoekers met maar liefst 7-2 op de broek.

De Penguins, die maar één goal hadden gemaakt in hun laatste twee wedstrijden, zetten tegen de Rangers zeven verschillende namen op het scoreformulier. Topscorer Sidney Crosby tekende voor zijn 22ste treffer van het seizoen.

Met de zege nemen de Penguins de koppositie in de Metropolitan Division over van de Rangers. Beide ploegen hebben 47 punten verzameld. Columbus Blue Jackets volgt op een punt achterstand. (FOX Sports)