Sadio Mané (24) is van mening dat zijn afwezigheid bij Liverpool, vanwege de Afrika Cup, de club niet veel parten zal spelen in de titelstrijd in de Premier League. Sterker nog; de Senegalees denkt dat de Reds er 'misschien zelfs sterker' van zullen worden.

Mané kan niet meer stuk bij Liverpool. Maandag besliste hij de Merseyside Derby tegen Everton door de enige goal in blessuretijd te maken: 0-1.

Na de competitiewedstrijd tegen Sunderland op 2 januari vertrekt Mané naar Gabon voor deelname aan de Afrika Cup. Senegal is een van de favorieten voor de eindwinst. In een groep met Algerije, Tunesië en Zimbabwe zou de volgende ronde in ieder geval geen probleem moeten zijn voor de WK-kwartfinalist van 2002.

Titelstrijd
Mocht het team van bondscoach Aliou Cissé doorstomen naar de finale, dan is Mané zeker tot en met 5 februari 2017 afwezig bij Liverpool.

Dat betekent dat de aanvaller de derde ronde van de FA Cup, de League Cup-duels met zijn voormalige werkgever Southampton en de competitieduels met rivaal Manchester United, Swansea City, Chelsea en Hull City moet missen.

Dat is nogal wat voor de Reds, die in een hevige titelstrijd zijn verwikkeld met Chelsea, Manchester City en Arsenal. De Bleus gaan inmiddels wel met zes punten voorsprong op nummer twee Liverpool riant aan kop in Engeland.

'Land en droom'
"Het wordt niet makkelijk om naar Senegal te vertrekken volgende maand", aldus Mané tegen de Guardian. "Ik zou graag met mijn ploeggenoten verder gaan en het team helpen. Maar ik denk dat ze het wel zullen begrijpen, want het is mijn land en mijn droom."

Mané: "Ik wens ze succes. Zonder mij is Liverpool hetzelfde, misschien zelfs beter. Ze zullen blijven meedoen. Philippe Coutinho komt terug (van een blessure, red.), Joël Matip (die niet naar de Afrika Cup gaat, red.) ook."

De aanvaller scoorde achttien keer voor Liverpool sinds zijn komst van Southampton afgelopen zomer. De Reds legden meer dan 40 miljoen euro neer voor de international. (FOX Sports)

De Afrika Cup is van 14 januari tot en met 5 februari 2017 LIVE te zien bij FOX Sports