Amsterdam Arena
Amsterdam Arena - © Pro Shots

Tribunes Ajax krijgen metamorfose

23 december 2016
Het interieur van de Arena ondergaat een metamorfose. De thuisbasis van Ajax krijgt vanaf januari 2018 rood met witte stoeltjes.

De eerste 4.091 stoeltjes zijn in de winterstop aan de beurt. Daarna zullen tussen wedstrijden en andere evenementen door continu in etappes de overige stadionstoelen worden vervangen. Vanaf januari 2018 zitten alle fans alleen nog op stoeltjes in de clubkleuren.

De Meer
Algemeen directeur van Ajax Edwin van der Sar: "Wij vinden het uiteindelijke ontwerp erg goed geworden. De manier waarop de letters Ajax in de tribunes zijn verwerkt doet meteen aan De Meer denken. Daar heb ik mooie herinneringen aan en dat geldt niet alleen voor mij maar voor heel veel Ajacieden. Wij verwachten dat het heel mooi gaat worden en dat onze supporters daardoor vanaf 2018 nog trotser kunnen zijn op onze thuishaven."

Oude stoelen
De oude stoelen worden niet vernietigd, maar het streven is dat deze op enige manier beschikbaar komen voor seizoenkaart- en certificaathouders en in tweede instantie mogelijk worden hergebruikt. Uitgangspunt hierbij is dat eventuele opbrengsten ten goede komen aan de Ajax Foundation. Hoe supporters precies aan een stadionstoel kunnen komen, wordt in een latere fase bekend gemaakt. (FOX Sports)