André Onana
André Onana - © Pro Shots

Onana over kerst bij 30 graden: "Niet heel anders dan in Nederland"

25 december 2016
André Onana viert Kerstmis in zijn korte broek, terwijl hij het eten van zijn moeder probeert te laten staan.

De Ajax-doelman brengt de kerstdagen door bij zijn familie in Kameroen. "Dat doe ik elk jaar", aldus Onana op de website van de Amsterdammers.

30 graden
"Kerst in Afrika is niet heel anders dan hier in Nederland", verzekert de 20-jarige keeper. "Natuurlijk, de zon schijnt en het is er warm in december. Bij ons is het rond de 30 graden met kerst."

"Maar voor de rest hechten wij aan dezelfde kersttradities die je hier ook ziet. Ook bij ons in huis staat een kerstboom hoor!"

Mama Onana
De kerstperiode is een voortdurende strijd tussen de aanlokkelijke kookkunsten van mama Onana en het streven zo fit mogelijk aan de tweede seizoenshelft te beginnen.

"Niemand die mijn moeder kan evenaren. Ik probeer rond de kerstdagen natuurlijk wel fit te blijven. Ik beweeg veel, pak mijn rust en eet niet overdreven veel. Dat is trouwens wel moeilijk met mijn moeder in de keuken." 

Eerste keeper
Onana hoopt ook na de winterstop onder de lat te staan bij Ajax, waar hij Newcastle United-huurling Tim Krul voorlopig op de bank houdt.

De jonge keeper kwam in de eerste seizoenshelft onverwacht vaak in actie, met vijftien competitiewedstrijden en vijf Europa League-optredens. (FOX Sports)