Steelers-speler Antonio Brown wordt getackeld door Lardarius Webb en Eric Weddle
Steelers-speler Antonio Brown wordt getackeld door Lardarius Webb en Eric Weddle - © ANP

Rivaliteit tussen Steelers en Ravens krijgt nieuw hoofdstuk

25 december 2016
Ondanks de kou kunnen de fans van Pittsburgh Steelers en Baltimore Ravens zich dit weekend opmaken voor verhitte strijd.

De Steelers en de Ravens treffen elkaar zondag op Heinz Field in de voorlaatste wedstrijd van het reguliere seizoen. Niet voor het eerst staat het kampioenschap van de AFC North op het spel tijdens een onderonsje tussen de twee aartsrivalen.

De formatie uit Pittsburgh heeft na veertien wedstrijden een voorsprong van een overwinning op de naaste belager. De rol van divisiegenoten Cincinnati Bengals en Cleveland Browns is inmiddels al uitgespeeld.

Rivaliteit
De rivaliteit tussen de beide clubs ging dit seizoen zijn twintigste jaar in, nadat de Ravens in 1996 waren neerstreken in Baltimore. In de loop der jaren is de clash tussen de twee kemphanen uitgegroeid tot een van de meest aansprekende duels in de NFL.

Niet alleen zijn de Steelers en de Ravens vergelijkbaar tussen de lijnen - beide ploegen leunen op een ijzersterke en kiezelharde defensie - ook op papier ontlopen ze elkaar niet veel.

Pittsburgh won 24 van de eerdere 45 ontmoetingen, Baltimore ging 21 keer met de zege aan de haal. Begin november waren de Ravens in eigen huis tijdens de eerste ontmoeting van het seizoen met 21-14 te sterk.

Zowel de Steelers (2005 en 2008) als de Ravens (2000 en 2012) veroverde dit millennium de Super Bowl twee keer.  Sinds de huidige opzet van de AFC North werd doorgevoerd in 2002 sleepte Pittsburgh in zes van de veertien seizoenen de divisietitel in de wacht, terwijl Baltimore vier keer de beste was.

Met een zege komende zondag kan de Steeler Nation zich opnieuw opmaken voor een feestje. Indien de opponent uit Maryand de volle buit pakt, komt het aan op de laatste wedstrijd. (FOX Sports)

Pittsburgh Steelers - Baltimore Ravens is zondag vanaf 22.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 2.
Kansas City Chiefs - Denver Broncos is maandagochtend vandaf 02:30 uur LIVE te zien op FOX Sports 2.