Trevor Siemian
Trevor Siemian - © ANP

Broncos en Ravens kunnen fluiten naar play-offs

26 december 2016
Super Bowl-winnaar Denver Broncos en Baltimore Ravens hebben zich niet weten te plaatsen voor de play-offs in de NFL.

Beide teams gingen op eerste kerstdag onderuit en kunnen hun opgelopen achterstand in de laatste wedstrijd van het seizoen niet meer goedmaken. Miami Dolphins - dat zaterdag won - is de lachende derde en gaat wel door.

Broncos
De Broncos gingen zondag met 33-10 onderuit tegen het reeds voor de play-offs geplaatste Kansas City Chiefs. Trevor Shiemian - de opvolger van de gestopte quarterback Peyton Manning - kwam niet verder dan 183 yards voor het team uit Denver.

Het is de eerste keer sinds 2003 dat de twee teams die het jaar ervoor aan de Super Bowl deelnamen vroegtijdig zijn uitgeschakeld. Eerder mocht verliezend finalist Carolina Panthers zich al gaan richten op volgend seizoen.

Ravens.
De Ravens hadden net als de Broncos een uitoverwinning nodig, maar strandden tegen Pittsburgh Steelers. In een bloedstollende wedstrijd werd het 31-27 voor de formatie van quarterback Ben Roethlisberger.

'Big Ben' gooide drie touchdowns, waaronder de winnende richting Antonio Brown met nog ruim één minuut op de klok.

Alle deelnemers aan de play-offs In de AFC zijn daarmee bekend. Naast de Chiefs, Steelers en Dolphins strijden New England Patriots, Oakland Raiders en Houston Texans om een plek in de Super Bowl. (FOX Sports)