André-Pierre Gignac (m)
André-Pierre Gignac (m) - © Pro Shots

Tigres Mexicaans kampioen na 'rode' finale

26 december 2016
Tigres heeft in een bizarre finale de titel in Mexico gewonnen. Na strafschoppen was de club uit San Nicolás de los Garza te sterk voor Club América.

De wedstrijd in Estadio Universitario in San Nicolás werd ontsierd door liefst vijf rode kaarten.

Tigres-speler José Rivas en Club América-speler Paolo Goltz en bankzitter Ventura Alvarado mochten in de verlenging inrukken nadat een gevecht op het veld was losgebarsten.

Eerder in de wedstrijd kregen Jorge Torres Nilo (Tigres) en Rubens Sambueza (Club América) ook al rood.

Nagelbijter
Doelpunten waren wel schaars en net als in de eerste wedstrijd in het tweeluik werd het uiteindelijk 1-1.

Pas in in de 94ste minuut viel de eerste goal. Edson Alvarez scoorde voor Club América en leek zijn team naar de overwinning te koppen.

Jesus Dueñas stak daar in de 119de minuut echter een stokje voor. Hij kopte snoeihard raak en forceerde daarmee strafschoppen.

Daarin was Tigres te sterk. De club, waar Fransman André-Pierre Gignac in de basis stond, schoot drie strafschoppen raak, terwijl Club América drie keer faalde vanaf elf meter.

Het is de vijfde keer dat Tigres de Mexicaanse competitie op zijn naam schrijft. Vorig jaar ging de titel ook al naar de ploeg uit het noordoosten van Mexico. (FOX Sports)

Genk ontslaat trainer Peter Maes

26 december 2016
Genk ontslaat trainer Peter Maes
Peter Maes is niet langer trainer van Racing Genk. De 52-jarige coach kreeg maandag te horen dat hij is ontslagen vanwege tegenvallende resultaten.