Ronda Rousey (l) en Amanda Nunes
Ronda Rousey (l) en Amanda Nunes - © ANP

Ronda Rousey op zoek naar eerherstel tijdens UFC 207

30 december 2016
Jarenlang was Ronda Rousey ongenaakbaar in het bantamgewicht. Tot een rechtse hoek en trap van Holly Holm haar van de troon stootte. Vrijdag maakt Rousey na ruim een jaar haar rentree.

Het verlies tegen Holm viel zwaar bij Rousey. De Amerikaanse had nog nooit verloren en zag haar hele wereld ineenstorten. Maanden later biechtte ze bij de Ellen DeGeneres Show op dat ze zelfs suïcidale gevoelens had na het verlies.

Lang werd er gespeculeerd over het einde van de carrière van Rousey, die dankzij haar populariteit ook de aandacht had gewekt van Hollywood.

Toen kwam daar opeens de aankondiging dat Rousey weer de octagon in ging springen en huidig kampioen Amanda Nunes uitdaagt.

Van hand tot hand
Waar Rousey een ferme grip op de titel in het bandamgewicht had, is deze in het aflopen jaar drie keer van houder veranderd.

Nadat Holm tegen alle verwachtingen in Rousey versloeg, verloor zij in maart van Miesha Tate. Tijdens UFC 200 kon de riem weer om een ander middel: die van Nunes.

De Braziliaanse heeft inmiddels een indrukwekkend cv opgebouwd in de UFC met zes overwinningen, waaronder tegen de Nederlandse Germaine de Randamie. Alleen Cat Zingano was te sterk voor haar, maar dat is inmiddels ruim twee jaar geleden.

Favoriet
Ondanks dat is Rousey favoriet bij de bookmakers. Dat zegt natuurlijk niet alles – Rousey was immers ook torenhoog favoriet tegen Holm – maar duidelijk is wel dat ‘Rowdy’ Ronda Rousey ondanks haar sabbatical alle kans maakt op de titel. (FOX Sports)