Albert Stuivenberg
Albert Stuivenberg - © Pro Shots

Albert Stuivenberg krijgt kans als hoofdtrainer bij KRC Genk

27 december 2016
Albert Stuivenberg is de nieuwe trainer van KRC Genk. De voormalige assistent van Louis van Gaal bij Manchester United is de opvolger van Peter Maes, die maandag werd ontslagen.

Stuivenberg trainde in het verleden de jeugd van Feyenoord, RWDM en Al Jazira. Hij was als speler actief voor Telstar en Haarlem. Door een ernstige blessure moest hij al op 19-jarige leeftijd een punt zetten achter zijn profcarrière.

De geboren Rotterdammer ging later aan de slag bij de KNVB als coach van de nationale jeugdploeg voor spelers jonger dan zeventien jaar en Jong Oranje.

"Als je kijkt naar de cultuur en het DNA van de club en de manier waarop je wilt spelen, dan is het misschien niet zo'n rare keuze dat je bij mij uitkomt. Bij de gesprekken spraken we dezelfde voetbaltaal en dat is iets wat niet vaak voorkomt in de voetballerij", aldus Stuivenberg bij de persconferentie.

Stuivenberg ondertekende een contract voor onbepaalde tijd. Hij zat dinsdag bij de wedstrijd tegen KAA Gent op de tribune. "Ik kijk ernaar uit om hier aan de slag te gaan", aldus de 46-jarige oefenmeester die met zijn ploeg dominant voetbal wil spelen.

Genk
Maes werd maandag ontslagen vanwege tegenvallende resultaten van KRC Genk, dat na negentien wedstrijden op de negende plaats van de hoogste Belgische voetbalklasse staat.

Maes, die bezig was aan zijn tweede seizoen bij de club, presteerde in de Europa League wel goed.

Genk eindigde in een groep met Athletic Club, Sassuolo en Rapid Wien bij de eerste twee en plaatste zich voor de volgende ronde. Ook bereikte Genk de halve finales van het Belgische bekertoernooi.

Vergoossen
Genk kwam Stuivenberg op het spoor dankzij ex-trainer Sef Vergoossen. "Sef kent de club heel goed en ik heb nog altijd heel veel respect voor hem", aldus technisch directeur Dimitri De Condé.

"Ik praat nog vaak met Sef en hij heeft de naam van Stuivenberg laten vallen. Zo is het begonnen. De eerste play-offs halen wordt geen gemakkelijke opdracht, want onze achterstand is al groot. We zullen de nieuwe trainer dus zeker niet op de korte termijn afrekenen", sloot De Condé af.

"We willen vooral weer een positief verhaal brengen. De club komt op de eerste plaats en samen zullen we keihard werken om RC Genk weer op de rails te zetten." (FOX Sports)