Darmstadt heeft een nieuwe trainer. Niemand minder dan 78-voudig Duits international Torsten Frings gaat de scepter zwaaien bij de Bundesliga-hekkensluiter.

De 40-jarige ex-speler van onder meer Werder Bremen, Borussia Dortmund en Bayern München tekent tot midden 2018 en begint bij Darmstadt aan zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Tot en met dit seizoen deed hij wel als assistent ervaring op bij de uiteindelijk ontslagen Viktor Skripnik bij Werder Bremen.

'Vechter'
Frings is de opvolger van de in december ontslagen Norbert Meier. Ramon Berndroth, sportdirecteur van het opleidingscentrum, nam als interim-trainer de zaken waar, maar onder hem leed Darmstadt drie nederlagen in drie duels.

De Duitse club staat laatste en heeft vijf punten achterstand op de veilige zestiende plaats. "Ik ben me bewust van de zware taak die op me wacht", reageerde Frings. "Maar ik was als voetballer altijd al een vechter en teamspeler. Zo ga ik deze klus ook aanpakken."

In 2013 beëindigde Frings zijn actieve carrière bij het Canadese Toronto FC in de Major League Soccer. Met de Duitse nationale ploeg werd hij twee keer tweede op een groot toernooi: op het WK van 2002 en het EK van 2008. (FOX Sports)

Stand