Kirk Cousins
Kirk Cousins - © Pro Shots

Kapitein Kirk Cousins neemt Redskins bij de hand

1 januari 2017
Het verhaal van Kirk Cousins leest als een jongensboek. Van tweede viool achter de grootste revelatie in de NFL naar de absolute leider van een team op de drempel van de play-offs.

In 2012 was het snel duidelijk wat – of beter, wie – Washington Redskins wilde. Tijdens de jaarlijkse draft hadden de Redskins hun pijlen gericht op Robert Griffin III, kortweg RGIII.

De flegmatieke quarterback had zojuist de Heisman Troffee voor beste college-speler gewonnen en werd een glorieuze carrière in de NFL toegedicht.

De verrassing kwam in de vierde ronde: de ploeg uit Washington DC koos voor nog een quarterback: Kirk Cousins. Een carrière als back-up leek onafwendbaar.

Griffin deed wat van hem werd verwacht. Hij leidde de Redskins voor het eerst in vijf jaar naar de play-offs, brak het ene na het andere record voor een eerstejaarsspeler en ging er met de prijs Rookie of the Year vandoor.

Tragedie
Op het eigen FedExField in DC sloeg het noodlot toe. RGIII bleef haken in het slechte veld. Hij liep twee afgescheurde kniebanden op en werd nooit meer de oude.

Vier jaar later is Cousins de onbetwiste nummer één in Washington en speelt RGIII voor laagvlieger Cleveland Browns.

Revelatie
Cousins blijkt een revelatie. Hij haalt niet het niveau dat RGIII in 2012 haalde, maar kan zondag bij winst op New York Giants voor het tweede jaar op rij de play-offs halen.

Van back-up naar onbetwiste leider. Kapitein Kirk heeft alle twijfels weggenomen en mag tot de grote jongens in de NFL gerekend worden. Zeker als hij zondag weer als winnende quarterback van het veld stapt en de Redskins naar het beloofde land leidt. (FOX Sports)