Mathieu van der Poel.
Mathieu van der Poel. - © ANP

Van der Poel valt, Vos tweede

29 december 2016
Veldrijder Mathieu van der Poel is donderdag hard onderuitgegaan in de Azencross in Loenhout.

Hij viel op zijn rechterschouder nadat hij in de voorlaatste ronde over een heuvel kwam. Van der Poel, op jacht naar een goede klassering, bleef roerloos liggen. Hij werd met een brancard van de weg gehaald en is vervoerd naar het ziekenhuis. 

Anderhalf uur na zijn valpartij liet Van der Poel via Twitter weten dat de schade meeviel. "Ik ben in orde", stuurde hij. "Het was een vervelende val, die mijn eigen schuld was. Maar ik heb geluk gehad."

Het is nog onduidelijk of dit ook betekent dat Van der Poel 'gewoon' in actie kan komen op het WK, dat over exact een maand wordt verreden in Luxemburg. In 2015 werd de geboren Belg mondiaal kampioen in het Tsjechische Tábor.

Vos tweede
Wout Van Aert kwam als eerste over de finish. Eerder op de dag werd Marianne Vos tweede bij de vrouwen. Sanne Cant, titelhoudster in Vlaanderen, pakte de hoofdprijs. Thalita de Jong completeerde het podium in de grensplaats.

Vos is de laatste Nederlandse winnares van de koers. De Brabantse zegevierde in 2013. Ook in 2005, 2010 en 2011 was zij de snelste op het parcours. (FOX Sports/ANP)