Danny Blind vindt de manier waarop de voor Oranje al een tijdje gepasseerde Robin van Persie zich manifesteert bij Fenerbahçe nog steeds niet altijd even overtuigend.

Dit zegt de bondscoach in het Algemeen Dagblad.

"Hij komt gewoon ter sprake in de wekelijkse stafvergaderingen, want we volgen alle spelers", aldus Blind, die de aanvaller al ruim een jaar links laat liggen voor het Nederlands elftal.

"Van Persie had de laatste tijd ook wedstrijden bij Fenerbahçe waarin het er positief uitzag wat-ie deed. Maar ja, hij is weer geblesseerd geraakt. En de wedstrijd tegen Feyenoord bijvoorbeeld, bij terugkeer toch in eigen land, was niet goed. Dan mis ik de dreiging. Als spits moet je aanwezigheid meer omvatten dan een paar momenten in wedstrijden.''

Vaker bellen?
Blind vindt niet dat hij sinds het mislopen van het EK 2016 meer contact had moeten houden met Van Persie over diens toekomst bij Oranje.

"Robin heeft grote verdiensten voor het Nederlandse voetbal gehad", begon Blind zijn uitleg voor de keuze om de spits niet vaker te bellen. "Juist daarom heb ik in 2015 voor Kazachstan-uit uitvoerig uitgelegd waarom ik hem een eerste keer ging passeren. In een persoonlijk gesprek."

"Drie dagen later voor Tsjechië-thuis heb ik dat opnieuw gedaan", ging de bondscoach verder. "Hoefde die tweede keer niet, maar vond ik dat passen bij een speler van zijn status. Vervolgens heb ik Robin ook weer uitleg gegeven bij het niet-selecteren van hem na de mislukte kwalificatie."

Janssen
Dat vond de bondscoach afdoende. Van Persie kwam na oktober 2015 niet meer in actie voor Oranje. "Een volgend belletje moet volgens mij zijn wanneer je als coach besluit af te gaan wijken van je lijn. Anders ga je valse verwachtingen wekken. Niet onbelangrijk in deze: ik had geen intentie om af te wijken, omdat Vincent Janssen zich op een geweldige manier aandiende in 2016."

Het Nederlands elftal Oranje speelt pas op 25 maart weer een wedstrijd, een uitduel met Bulgarije in het kader van de WK-kwalificatie. (FOX Sports)

Gerelateerd