Raymond van Barneveld
Raymond van Barneveld - © Pro Shots

Barney knokt zich langs Taylor naar clash met Van Gerwen

30 december 2016
Raymond van Barneveld heeft de titanenstrijd tussen hem en Phil Taylor in zijn voordeel beslist. Via een 5-3 zege plaatste 'Barney' zich voor de halve finales van het WK.

De clash tussen beide voormalige PDC-wereldkampioenen ging uitermate gelijk op. Van Barneveld nam een 1-0 en 3-1 voorsprong in sets, maar werd beide keren door Taylor achterhaald.

Driemaal bleek echter scheepsrecht voor de 49-jarige Hagenaar. Op 3-3 slaagde hij erin de beslissende eindsprint in te zetten. Met de winst in set zeven en acht plaatste 'Barney' zich voor de halve finales: 5-3.

Nederlands onderonsje
In die halve eindstrijd wacht een pikant affiche: Van Barneveld treft landgenoot Michael van Gerwen, die in zijn kwartfinale soepel afrekende met Daryl Gurney.

De andere halve finale is een volledig Schots onderonsje: titelhouder Gary Anderson kruist daarin de degens met Peter Wright.

Van Gerwen en Van Barneveld spelen zondag de tweede partij van de avond. Om 20.00 uur staan eerst de Schotten tegenover elkaar. Direct daarna zijn de twee Nederlanders aan de beurt.(FOX Sports/ANP)