Michael van Gerwen
Michael van Gerwen - © ANP

Van Gerwen na titanenstrijd naar finale WK

1 januari 2017
Michael van Gerwen staat maandag in de eindstrijd van het WK darts. De Brabander won in een geweldige halve finale van Raymond van Barneveld.

Van Gerwen en Van Barneveld boden het publiek in Alexandra Palace meer dan waar voor hun geld. De Nederlanders haalden zondag het beste in zichzelf en elkaar naar boven.

De gemiddeldes waren duizelingwekkend in Londen - Van Gerwen eindigde op een moyenne van 114, een WK-record - en dubbels werden amper gemist. Liefst 29 keer brulde de schorre speaker vol overgave een score van 180 door de zaal. 

Ontketende Van Gerwen
Van Barneveld kon tot de vierde set gelijke tred (2-2) houden met zijn 22 jaar jongere landgenoot. Maar daarna slaagde de Hagenaar er niet meer in om nog een set te pakken. De ontketende Van Gerwen liep uit naar 6-2, waardoor zijn finaleplaats een feit was. 

Eerder op de avond plaatste Gary Anderson zich voor de eindstrijd. De Schot won met 6-3 van zijn landgenoot Peter Wright. 

Anderson won de laatste twee edities van het toernooi. Van Gerwen was in 2014 de laatste Nederlandse winnaar. (FOX Sports)