Michael van Gerwen
Michael van Gerwen - © ANP

Van Gerwen bekroont topjaar met wereldtitel

2 januari 2017
Michael van Gerwen heeft in Londen op overtuigende wijze het WK darts op zijn naam geschreven. De Brabantse nummer één van de wereld won met 7-3 van titelverdediger Gary Anderson, de mondiale nummer twee.

Aan het begin waren beide topdarters nog behoorlijk aan elkaar gewaagd. De Nederlander, al wereldkampioen in 2014, opende met een bull-finish en sleepte op knappe wijze de eerste set binnen.

Daarna kwam Anderson beter in de wedstrijd. Hij snoepte de tweede en derde set van Van Gerwen af en kwam op een knappe 1-2 voorsprong. In een spannende vierde set maakte Van Gerwen die break direct ongedaan: 2-2.

Tikje
Dat bleek een mentale klap voor Anderson, die de laatste twee jaar de wereldtitel opeiste. Van Gerwen zette nog een tandje bij en liep snel uit naar 6-2.

Anderson stribbelde vervolgens nog wat tegen, pakte de negende set, maar kon niet voorkomen dat Van Gerwen zich met een 7-3 zege voor de tweede keer in z'n carrière tot wereldkampioen kroonde.

Topjaar
Met de wereldtitel sluit Van Gerwen een topjaar in stijl af. De Nederlander heeft alle tien de majors die dit seizoen gespeeld zijn gewonnen. De WK-titel levert Van Gerwen ruim 410.000 euro op. (FOX Sports)

Gerelateerd