De trainer gaat voor zijn zieke vader zorgen
De trainer gaat voor zijn zieke vader zorgen - © Pro Shots

Van 't Schip levert contract in bij Melbourne City

3 januari 2017
John van 't Schip (53) is opgestapt bij Melbourne City FC om in Nederland voor zijn zieke vader te zorgen.

"Ik moest een keuze maken tussen mijn familie in Nederland en mijn werk hier in Australië en er was maar één juiste beslissing", aldus Van 't Schip op de clubwebsite. "Ik wilde niet dat mijn persoonlijke omstandigheden ook maar enige invloed zouden hebben op de club."

Michael Valkanis is aangesteld als tijdelijke opvolger. Van 't Schip had al eerder aangegeven uiterlijk in de zomer van 2017 te zullen vertrekken. De oud-international was sinds 2013 werkzaam bij Melbourne City.

Khaldoon Al Mubarak, voorzitter van de City Football Group, heeft begrip voor het besluit. "Zijn reactie op zijn persoonlijke omstandigheden tekent de man die hij is en waarom hij op en buiten het veld zo'n belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de club. We zijn hem dankbaar. Zijn focus gaat volledig terecht op zijn familie."

In november won de zusterclub van Manchester City de eerste prijs in de clubhistorie: de Australische beker. De voormalig speler van Ajax, Genoa en het Nederlands elftal was tussen 2009 en 2012 ook al trainer van de club, die toen nog Melbourne Heart heette. (FOX Sports)

Choupo-Moting ziet af van Afrika Cup

3 januari 2017
Choupo-Moting ziet af van Afrika Cup
Schalke 04-aanvaller Eric Maxim Choupo-Moting heeft zich afgemeld voor de Afrika Cup en reist woensdag met zijn club mee naar het trainingskamp...