De FA Cup als meest reële kans op een prijs. Bij Manchester City had men op meer gehoopt na de komst van Pep Guardiola, volgens velen de beste coach ter wereld.

Guardiola & co gaan vrijdagavond op bezoek bij West Ham United, in ‘s werelds oudste toernooi. De start van City’s FA Cup-campagne kreeg onverwachts extra cachet, door het vertroebelde uitzicht op ander eremetaal.

Zand in de motor
Het swingende, Barcelona-esque elftal van de openingsweken van het seizoen, is veranderd in een ploeg die moet knokken voor de punten. De droomstart met tien zeges in de eerste tien wedstrijden lijkt een eeuwigheid geleden.  

Nederlagen tegen Chelsea (1-3), Leicester City (4-2) en Liverpool (1-0) betekenen dat Guardiola’s sterrenensemble vol in de achtervolging moet in de Premier League. De Citizens staan momenteel vierde, op zeven punten van koploper Chelsea.

Overhyped?
De genialiteit van Guardiola wordt inmiddels hardop in twijfel getrokken. Is hij daadwerkelijk de beste trainer ter wereld, of een overhypete profiteur van de ongekende hoeveelheid talent bij zijn vorige clubs Barcelona en Bayern München? Het aantal aanhangers van die laatste theorie groeit.

Tegen West Ham United liggen er kansen voor Guardiola zijn criticasters de mond te snoeren. Ook de Londenaren halen namelijk niet het niveau waarop gehoopt werd na het knappe vorige seizoen, toen West Ham zevende werd in de Premier League en de kwartfinale van de FA Cup bereikte.

Een ruime zege, liefst met flitsend aanvalsspel, moet in de opportunistische wereld van het Engelse voetbal genoeg zijn om het sluimerende chagrijn in het blauwe deel van Manchester de kop in te drukken. (FOX Sports)