Ziyech en El Ahmadi
Ziyech en El Ahmadi - © Pro Shots

Ziyech blijft definitief bij Ajax, geen oproep voor Marokko

4 januari 2017
Marokko vertrekt definitief zonder Hakim Ziyech naar de Afrika Cup.

De Franse bondscoach Hervé Renard heeft de Ajacied niet opgenomen in zijn definitieve selectie.

Ziyech maakte ook al geen deel uit van de voorselectie, maar door blessures van Nordin Amrabat, Oussama Tannane en Younes Belhanda leek hij nog een kans te maken.

Amrabat is ondanks een liesblessure wel geselecteerd door Renard. De aanvaller van Watford meldde zich volgens diverse media maandagavond af bij de nationale bond, maar kreeg toch een uitnodiging.

Amrabat, maar ook de eveneens opgeroepen en geblesseerde Soufiane Boufal, worden nog onderzocht door de Marokkaanse bond.

Feyenoord
Karim El Ahmadi zit, zoals te verwachten was, eveneens in de definitieve selectie. Feyenoord mist de belangrijke middenvelder in de duels met Roda JC (uit), Willem II (thuis) en N.E.C. (thuis). Ziyech zou bij een selectie PEC Zwolle-uit, FC Utrecht-uit en ADO Den Haag-thuis missen bij titelconcurrent Ajax.

Marokko begint de groepsfase met een wedstrijd tegen de Democratische Republiek Congo. Togo en Ivoorkust zijn de andere tegenstanders in de poule.

Ziyech speelde negen interlands voor Marokko en maakte vijf goals. In oktober liet Renard hem negentig minuten aan de kant in de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gabon. Drie dagen later mocht hij wel meedoen in de met 4-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Canada, waarin hij tweemaal scoorde. (FOX Sports)