Eli Manning (l) en Aaron Rodgers
Eli Manning (l) en Aaron Rodgers - © ANP

Giants willen huzarenstukje herhalen in ijskoud Green Bay

7 januari 2017
De weg naar eeuwige roem leidt voor New York Giants ook dit jaar langs het nietige Green Bay, Wisconsin.

De reuzendoders in het blauw en zilver wonnen in 2008 en 2012 de Super Bowl. Ook toen moest er gewonnen worden tegen Green Bay Packers in het kleine, ijskoude, stadje in de midwest.

Underdogs
Met de hakken over de sloot de play-offs halen en vervolgens met de Super Bowl aan de haal gaan. De Giants hebben daar een handje van.

Net als in 2008 en 2012 beginnen de Giants hun campagne met een uitwedstrijd. Een nadeel voor de meeste ploegen, maar niet voor de mannen van quarterback Eli Manning.

Een superster als wide receiver, Odell Beckham jr., een formidabele defensie en ‘Eli’, die als spelverdeler niet te peilen is en juist daarom zo gevaarlijk.

Cheeseheads
De Giants gedijen het best met de rug tegen de muur. In Green Bay zal dat zeker gebeuren. De volksclub kent een trouwe schare en het prachtige Lambeau Field is een instituut.

Daar komt nog eens bij dat de Packers een eindsprint nodig hadden om de play-offs te halen en nu in bloedvorm verkeren. De laatste zes wedstrijden werden gewonnen en quarterback Aaron Rodgers is zoals vanouds in goede doen.

Daarbij willen de Packers de zure nasmaak van de twee eerdere thuisnederlagen tegen de Giants wegspoelen. Eerder dit seizoen wonnen de cheeseheads thuis met 23-16 van de G-men, maar toen stond er geen uitschakeling op het spel.

Elementen
Het mooiste affiche van het weekend krijgt ook nog eens te maken met de weerselementen. De weersverwachting voor zondag ligt tussen de negen en veertien graden onder nul met een flinke westenwind.

Genoeg ingrediënten voor een moderne klassieker tussen twee favorieten voor de eindzege. (FOX Sports)

Gerelateerd