André Onana is niet geselecteerd voor de 23-koppig selectie van Kameroen voor de Afrika Cup.

De 20-jarige doelman van Ajax bedankte een tijd terug al om uit te komen voor zijn land, omdat hij zich wil focussen op zijn basisplaats bij de Amsterdammers. 

De keeper zou geen zin hebben om bij Kameroen op de bank te zitten nu hij de vaste doelman is van de huidige nummer twee van de Eredivisie.

Meerdere spelers
Onana was niet de enige voetballer van Kameroen die bedankte voor de eer. 

Joël Matip (Liverpool), Maxime Poundjé (Girondins Bordeaux), Ibrahim Amadou (Lille), Allan Nyom (West Bromwich Albion), Guy Ndy Assembé (AS Nancy) en André Zambo Anguissa (Olympique Marseille) lieten allemaal weten liever niet geselecteerd te worden voor de Afrika Cup.

Sancties
Vanwege de vele absenties was de bondscoach, de Belg Hugo Broos, woedend en zei hij dat er sancties zouden komen voor spelers die hun land niet wilden vertegenwoordigen.

Deze sancties zouden ervoor kunnen zorgen dat Onana tijdens de Afrika Cup ook geen wedstrijden voor Ajax zou mogen spelen.

De Belg selecteerde echter geen van de zeven spelers die weigerden om voor Kameroen te spelen. (FOX Sports)

Selectie Kameroen voor Afrika Cup:
Doel: Ondoa, Goda, Bokwe
Verdediging: Faï, Mabouka, Nkoulou, Ngadeu, Teïkeu, Oyongo, Djetei, Ngwem
Middenveld: Siani, Boya, Mandjeck, Djoum
Aanval: Aboubakar, Moukandjo, Njié, Salli, Zoua, Bassogog, Toko Ekambi, Ndip Tambe

Bolasie zeker een jaar aan de kant

4 januari 2017
Bolasie zeker een jaar aan de kant
Trainer Ronald Koeman van Everton had woensdag slecht nieuws voor de supporters van zijn Engelse club. De knieblessure van Yannick (Yala) Bolasie...