Albert Rusnák
Albert Rusnák - © Pro Shots

Albert Rusnák definitief naar Real Salt Lake

4 januari 2017
De transfer van Albert Rusnák van FC Groningen naar Real Salt Lake is in kannen en kruiken. De Slowaak bereikte woensdagavond een persoonlijk akkoord met de MLS-club, zo weet FOX Sports.

Rusnák tekent een verbintenis voor drie jaar, met een optie voor nog een seizoen.

Hij vliegt donderdag naar Amerika voor een medische keuring en zijn presentatie. FC Groningen kwam vorige week al tot overeenstemming over een overgang.

De 22-jarige aanvallende middenvelder stond nog anderhalf jaar onder contract bij de noorderlingen, die daardoor een afkoopsom ontvangen voor Rusnák.

De international kwam in dienst van FC Groningen tot 76 Eredivisie-duels waarin hij twaalf keer scoorde. Op 3 mei 2015 besliste hij de KNVB Bekerfinale tegen PEC Zwolle met twee treffers.

FC Groningen nam Rusnák in januari 2015 over van Manchester City, dat hem eerder verhuurde aan SC Cambuur. 

Verantwoord
Manager technische zaken Peter Jeltema: "Albert heeft bij ons aangegeven open te staan voor een nieuwe stap. Gezien het spelerspotentieel binnen onze huidige selectie, vonden wij het verantwoord onze medewerking te verlenen aan deze transfer."

Eerder deze week liet de club bij monde van algemeen directeur Hans Nijland al weten geen vervanger te zullen halen voor Rusnak. "Samen met de technische staf hebben wij namelijk de overtuiging dat we zijn vertrek binnen de huidige selectie kunnen opvangen." (FOX Sports)