Joey van den Berg op Old Trafford. Zaterdag gaat het gebeuren als Reading in de FA Cup hoopt te stunten tegen Manchester United. Een monoloog in zes etappes. "Ik ga echt niet speciaal naar Mourinho lopen om hem even gedag te zeggen. Hou op, zeg."

Manchester United
"Altijd al een club geweest die ik met belangstelling volg. Ik bleef vroeger regelmatig wat langer op om Match of the Day te kijken. Dan keek ik met bewondering naar spelers als Paul Scholes, Ryan Giggs en Ruud van Nistelrooy."

"Ik had niet meteen door dat we gekoppeld waren aan Manchester United, want ik was die loting een beetje vergeten. Maar in de groepsapp werd het me al snel duidelijk. We zijn een paar maanden terug al naar Arsenal geweest, dus doe dan ook maar Manchester United. Mooie verrassing, joh."

Old Trafford
"Machtig stadion natuurlijk. Het is altijd leuk en speciaal om voor de eerste keer in zo'n bak te spelen. Maar op het moment dat de wedstrijd begint, dan sta je daar niet zoveel meer bij stil. Er komt wat meer geluid van de tribunes dan normaal, gok ik."

"Weet je, ik heb mezelf ook aangeleerd om tijdens een wedstrijd niet te veel te genieten, want dan raak ik de focus kwijt. Ik zou het wel willen, hoor. Maar ik ben bang dat mijn prestaties daaronder lijden. Of Old Trafford het mooiste stadion wordt waar ik in ga spelen? Ik denk wel een van de mooiste, ja. Arsenal was geweldig, Newcastle United ook. En in Nederland staat De Kuip toch wel op één. Daar hangt gewoon een unieke sfeer."

Mourinho
"Ik krijg soms het idee dat hij niet echt plezier in zijn werk heeft. Althans, zo komt hij over tijdens persconferenties. Waarschijnlijk een dingetje van hem met de media. Ik vind het ergens ook wel mooi. Mourinho heeft gewoon schijt aan iedereen en doet zijn ding."

"Hij is een toptrainer, kijk maar eens hoeveel prijzen hij al heeft gepakt. En de spelers die met hem hebben gewerkt, zijn bijna allemaal lyrisch. Dat zegt wel wat. Of ik hem de hand ga schudden? Als hij toevallig mijn pad kruist, dan waarschijnlijk wel. Maar ik ga echt niet speciaal naar Mourinho lopen om hem even gedag te zeggen. Hou op, zeg."

Zlatan
"Een fantastische voetballer. Als hij zijn dag heeft, dan kan hij in z'n eentje een tegenstander helemaal kapot spelen. We zien wel of hij aan de aftrap staat. Zo ja, dan gaan we er alles aan doen om het hem zo moeilijk mogelijk te maken. Een beetje irriteren hoort er dan ook bij, alleen denk ik niet dat Zlatan heel erg van slag raakt door Joey van den Berg."

Winterstop
"Die hebben we hier niet, toch wel even wat anders dan in Nederland. Wedstrijden spelen vind ik altijd leuker dan trainen, dus het is wel prima zo. In het begin was het even aanpoten, die Engelse weken. Nu is het bijna de normaalste zaak van de wereld. Je loopt altijd een klein beetje op je tenen, maar ik red me hier uitstekend. Tegen Manchester United sta ik er gewoon weer."

Stam
"Hij heeft bij Reading wat teweeggebracht, met onder meer verzorgd voetbal. Die manier van spelen zijn ze hier wat minder gewend, maar het werpt nu zijn vruchten af. Ik ken Jaap al uit onze gezamenlijke tijd bij Zwolle, toen hij assistent was. We praten niet zo heel veel met elkaar, we weten simpelweg wat we aan elkaar hebben."

"Ik merk helemaal niets aan hem nu het duel met Manchester United eraan zit te komen. Bij Jaap merk je nooit niets, altijd stoïcijns. Het is mooi om met hem te werken. Het is mooi in Engeland. Alles ademt voetbal. Laat mij hier nog maar even blijven." (FOX Sports)