Giliano Wijnaldum
Giliano Wijnaldum - © Pro Shots

Clubloze Giliano Wijnaldum tekent in Amerika

5 januari 2017
Giliano Wijnaldum vervolgt zijn carrière overzee. Het jongere broertje van Georginio tekent bij Philadelphia Union in de Verenigde Staten.

De 23-jarige vleugelverdediger komt daar een oude bekende tegen. Earnest Stewart is namelijk technisch directeur bij de club uit de Major League Soccer, de hoogste divisie van Amerika. 

"Ik kan jullie uit eerste hand vertellen dat hij zeker een toegevoegde waarde zal zijn voor onze club", vertelt de oud-technisch directeur van AZ op de clubwebsite van de Amerikanen.

"We willen hem graag kennis laten maken met de groep en zijn ervan overtuigd dat hij wat kan toevoegen." Stewart en Wijnaldum kennen elkaar van hun tijd bij AZ, waar de back doorbrak in het betaald voetbal. 

Daarna vervolgde hij zijn carrière bij FC Groningen, Go Ahead Eagles en VfL Bochum. Afgelopen zomer werd in Duitsland zijn contract ontbonden.

Alberg
Ook de Roland Alberg (oud-Excelsior) staat onder contract bij Philadelphia Union. De middenvelder scoorde vorig seizoen elf keer in de competitie en staat daarmee op de zevende plaats op de topscorerslijst van de club (FOX Sports)