Andy Murray
Andy Murray - © FOXSports.NL

Murray en Djokovic naar laatste vier in Doha

5 januari 2017
Andy Murray en Novak Djokovic hebben zich verzekerd van een plaats in de halve finales van het ATP-toernooi van Doha.

Murray had in Qatar de nodige moeite met Nicolas Almagro. De Schot verloor zijn eerste game van de wedstrijd en dat bleek de opmaat naar een moeilijke avond. Almagro capituleerde in de eerste set na een tiebreak: 7-6 (7-4).

Ook in de tweede set ging het gelijk op, maar in de belangrijke elfde game verloor Almagro zijn service, waarna Murray de partij koeltjes uitserveerde: 7-5. Het was de 27ste zege op rij voor de nummer één van de wereld in officiële duels.

Djokovic
Eerder op de avond schaarde Murray’s rivaal Djokovic zich bij de laatste vier. The Djoker, tweede op de mondiale ladder, zette de Tsjechische routinier met 6-3, 6-3 aan de kant. Voor Stepanek was een nederlaag tegen Djokovic allerminst een nieuwe ervaring. Het was alweer de twaalfde keer op rij dat de Serviër van Stepanek won.

Murray neemt het in de halve eindstrijd op tegen Tomas Berdych, de nummer tien van de wereld. Djokovic heeft het op papier makkelijker, hem wacht een onderonsje met Fernando Verdasco die 42ste staat. (FOX Sports)