Novak Djokovic
Novak Djokovic - © ANP

Djokovic overleeft vijf matchpoints tegen Verdasco

6 januari 2017
Novak Djokovic is op het ATP-toernooi van Doha ontsnapt aan uitschakeling.

De titelverdediger kreeg in zijn halve finale vijf wedstrijdpunten tegen, maar won uiteindelijk wel van Fernando Verdasco: 4-6, 7-6, 6-3.

Aanvankelijk was er niets aan de hand voor de nummer twee van de wereld. Bij 3-2 brak de Serviër de service van Verdasco, maar daarna kwam er zand in de motor. De Spanjaard won vier games op rij en pakte de eerste set: 6-4.

In het tweede bedrijf begon Djokovic slordig. Hij leverde direct zijn servicegame in en keek snel tegen een 2-0 achterstand aan. Dat was voor de 12-voudig Grand Slam-kampioen het moment om een tandje bij te zetten.

Hij brak Verdasco terug waardoor de set uitmondde in een tiebreak. Daarin leek de Spanjaard het verschil te maken. De nummer 42 van de wereld liep uit naar 6-2, maar liet vijf wedstrijdpunten onbenut. Djokovic sloeg vervolgens op zijn eerste setpunt wel toe.

Verzet gebroken
Meer kansen kreeg Verdasco niet meer en het geloof bij de Spanjaard was ook weg. Djokovic brak snel de service van zijn tegenstander en liep vervolgens simpel uit naar de winst.

In de finale staat nu een confrontatie tussen de nummers één en twee van de wereld op het programma. Andy Murray versloeg namelijk Tomas Berdych met 6-3, 6-4. (FOX Sports)

Gerelateerd