Sam Sunderland
Sam Sunderland - © FOXSports.NL

Sunderland wint ingekorte etappe in Bolivia

6 januari 2017
De Brit Sam Sunderland heeft vrijdag de vijfde etappe van de Dakar Rally bij de motoren gewonnen.

Hij was in de proef over 219 kilometer tussen Tupiza en Oruro in Bolivia ruim zeven minuten sneller dan de Fransman Adrien Van Beveren. De Spanjaard Juan Pedrero einde als derde op ruim negen minuten.

De organisatie van de woestijnrally door Zuid-Amerika kortte de proef met ongeveer de helft in. Het weer in het Boliviaanse Andesgebergte was zo slecht geworden dat de wegen niet meer begaanbaar waren.

De Spanjaard Joan Barreda beleefde een zware dag. Al voor de start raakte hij zijn koppositie kwijt in het algemeen klassement door een tijdstraf van een uur. In de special raakte de coureur de weg kwijt en verloor veel tijd. Sunderland navigeerde wel foutloos door het barre landschap en nam door zijn etappezege tevens de leiding in het algemeen klassement.

Nederlands succes
De Nederlandse equipe kende ook succes. Kees Koolen won de etappe bij de quadrijders met ruime voorsprong. Het was de derde triomf voor een Nederlander tijdens deze editie van de Dakar Rally. Eerder pakten Martin van den Brink en Gerard de Rooy een dagzege bij de trucks. (FOX Sports/ANP)

 

Gerelateerd