Lukas Podolski
Lukas Podolski - © Pro Shots

Transferupdates 7 januari - 'Ook Podolski kiest voor China'

7 januari 2017
De transfermolen draait op volle toeren. Tot en met 31 januari is het een komen en gaan van spelers. FOX Sports zet de belangrijkste geruchten en deals op een rij.

21.30 uur - 'Ook Podolski kiest voor Chinees geld'
Lukas Podolski is de volgende speler die de overstap gaat maken naar China. Duitse en Turkse media melden dat de overgang van Galatasaray naar een nog onbekende club op een aantal formaliteiten na rond is.

16.46 uur - Holla definitief tot de zomer bij PEC Zwolle
PEC Zwolle heeft het contract van Danny Holla opgewaardeerd. Daardoor blijft de middenvelder tot het einde van dit seizoen spelen voor de bekerwinnaar van 2014. Holla werd in de loop van het seizoen aangetrokken en tekende voor een jaar, maar had een clausule in zijn contract waarmee hij deze winter transfervrij kon vertrekken.

16.38 uur - Gudelj tekent voor drie jaar in China
Nemanja Gudelj heeft in China bij Tianjin Teda zijn handtekening gezet onder een contract voor drie jaar. De Serviër kon bij Ajax niet omgaan met een reserverol waardoor een transfer de enige optie was.

16.15 uur - Mertesacker en Cazorla waarschijnlijk langer bij Arsenal
De aflopende contracten van Per Mertesacker en Santi Cazorla worden waarschijnlijk verlengd. De overeenkomsten van beide Arsenal-spelers lopen komende zomer af. Manager Arsene Wenger wil graag verder met de dertigers. "We hebben die optie en ik denk dat we daar gebruik van maken. We moeten de balans zien te vinden tussen ervaring en jeugd en daar zijn zij belangrijk voor."

13.07 uur - Virgil van Dijk kan winterse transfer vergeten
Southampton voelt er niets voor om Virgil van Dijk in de winterstop van de hand te doen. "Het is volstrekt onlogisch om Van Dijk midden in het seizoen te verkopen terwijl er voor ons, in onze ogen, nog alles op het spel staat", is technisch directeur Les Reed duidelijk in de Southampton Echo.

Van Dijk wordt gelinkt aan Engelse topclubs als Manchester City, Chelsea en Liverpool.

12.48 uur - Javier Hernández is 'niet te koop'
Javier Hernández speelt ook de tweede seizoenshelft 'gewoon' bij Bayer Leverkusen. De Mexicaan werd gelinkt aan een transfer naar Engeland, maar zijn zaakwaarnemer verwees die berichten naar het rijk der fabelen. Onder meer Arsenal en Chelsea werden met 'Chicharito' in verband gebracht.

11.42 uur -  'Ajax-talent Antonucci naar AS Monaco'
Ajax raakt het zeventienjarige talent Franco Antonucci kwijt aan AS Monaco, melden meerdere media. De middenvelder zou de Amsterdammers tweeënhalf tot drie miljoen euro opleveren. De Belg had nog een contract tot 2018 bij Ajax. 

9.56 uur - Immers schuift aan bij Club Brugge
Lex Immers speelt de komende anderhalf jaar bij Club Brugge. De aanvallende middenvelder werd vrijdag transfervrij van de hand gedaan door Cardiff City, dat amper meer gebruik maakte van zijn diensten. Immers wordt de vierde Nederlander in Brugge. Ruud Vormer, Ricardo van Rhijn en Stefano Denswil gingen hem voor. (FOX Sports)

Gerelateerd